Salam..
selamat berhujung minggu..nikmatnye rasakan bila ari sabtu ahad dpt rehat2 kat umah..hehe..ermm pagi2 sabtu td, kerajinan aku mmg terserlah..sebab ape..
ermmm nyumm nyumm la..tgk title pun dah tau kan..n3 pasal ape..pasal makan la..narnye mmg berhajat nak buat mihun sup ayam bila tgk opismate mkn ari tu..so tu yg rajin aku buat..
bukannya aku tak pernah buat mihun sup..pernah buat..cuma mihun sup ayam ni la 1st time buat..selalu nya aku suka buat mihun sup ikan bilis black pepper..haaaa yg ni kompem ramai yg tak brapa nak tau kan..tak pe la lain kali la story klu aku buat nnt yer.. :)
bukannya aku tak pernah buat mihun sup..pernah buat..cuma mihun sup ayam ni la 1st time buat..selalu nya aku suka buat mihun sup ikan bilis black pepper..haaaa yg ni kompem ramai yg tak brapa nak tau kan..tak pe la lain kali la story klu aku buat nnt yer.. :)
so petang jumaat smlm lps lik keje terus cepat2 singgah pasar mlm jap tuk cari bahan2..dah la hujan tapi aku n en husband redah gak..sebab klu nak beli pg sabtu mmg tak sempat..sbb en husband ada kelas..
tau tak selalu org buat sup guna ayam daging kan..tapi aku atas request en husband kitorang buat sup ayam pencen..hua hua hua..sup ayam tu aku masak mlm sbb nak empukkan daging nye..
klu tanye aku, aku rasa sedap sbb daging nye kenyal2 n x berlemak sgt..klu ayam biasa korang pun tau kan sup nye mcm pekat ckit..so klu nak tau sedap ke tak kene try sendiri la yer.. :)
so ni lah resepi aku sendiri..senang dibuat n simple je..hak hak hak..mihun sup ayam pencen..ade tauge, daun sup daun bawang, bawang goreng.. fishball tu lak mak yg nak narnye..n mmg tak lupa la kan..wajib ade, cili api kicap..
cili api kicap tu aku masak dulu sbb tak nak sakit perut..selalunya org tumbuk tambah kicap siap la kan..tapi ni cara aku..hehe..aku bland cili api tambah kicap n masak dulu..pedas lak tetap ade..kowww punyer..
k lah..tu jer nak story..slamat beristirehat yer..daaaaaa..
No comments:
Post a Comment